Diyarbakır’da Yerel Ekonomiyi Geliştirme Forumu

Diyarbakır’da Yerel Ekonomiyi Geliştirme Forumu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 2015-2019 Stratejik Plan Forumları kapsamında Yerel Ekonomiyi Geliştirme Forumu’nda tarım ve turizmin gelişim potansiyeli olan iki sektör olduğu ancak altyapı sorununun giderilmesi gerektiği belirtildi.

DİYARBAKIR - Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılan Yerel Ekonomiyi Geliştirme Forumu’na Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, kentin iş dünyasının temsilcileri, oda başkan ve yöneticileri ile pek çok sayıda davetli katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, katılımcılığın sözünü söyleyip gitme değil, sözünün planlanmaya ve uygulanmaya geçtiği, dahil olunduğu ve denetlendiği bir süreç olduğunu söyledi.

Önümüzdeki 5 yıl içinde ekonominin ilk öncelikleri olacağını belirten Kışanak, kaynak olmayınca, kentin ekonomik çarkı dönmeyince sorun yaşanacağını ifade etti.

Yapabilme olanaklarına sahip olmanın önemine dikkat çeken Kışanak, kentsel imkanları yükseltmek arzusunda olduklarını söyledi.

İdari mekanizmaları oluşturmakla işe başladıklarını belirten Kışanak, Yerel Ekonomiyi Geliştirme Daire Başkanlığı kurduklarını bildirdi. Coğrafyanın yer altı ve yer üstü zenginliği, girişimciliği, çalışan insanı ve heyecanı bulunduğunu belirten Kışanak, küresel, ulusal ve bölgesel ekonomik çarkın hak ettiği yeri bulamadığını söyledi.

Diyarbakır’da Yerel Ekonomiyi Geliştirme Forumu

Diyarbakır’da Yerel Ekonomiyi Geliştirme Forumu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.