Diyarbakır'da Sur yürüyüşüne müdahale: 1 kişi hayatını kaybetti

Diyarbakır'da Sur yürüyüşüne müdahale: 1 kişi hayatını kaybetti

Diyarbakır'da "Sur'a bir ses de sen ver" eylemi için bir araya gelen kitleye polis müdahale ederken, 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün, sokağa çıkma yasağını protesto etmek ve mahsur kalan sivillerin kurtarılması için büyük bir yürüyüş düzenleyeceklerini açıklamıştı.

Koşuyolu’ndan düzenlenen mitingde HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından Sur ilçesine doğru yürüyüşe geçenlere, polis gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti.

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, olaylarda polisler bir genci başından vurdu. Bağlar ilçesine bağlı Mevlana Halit Mahallesi 80. Sokak'ta üzerinde polisler, Abdullah Yılmaz (22) isimli genci başından silahla vurarak yaraladı.

Yılmaz kaldırıldığı özel bir hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
i-1-20160227152212.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.