Diyarbakır'da şiddetli patlama

Diyarbakır'da şiddetli patlama

Diyarbakır Yenişehir’de 7. Kolordu Komutanlığı yakınında polis servis aracının geçişi sırasında şiddetli patlama yaşandı. 3 kişinin hayatını kaybettiği, 42 kişinin yaralandığı belirtildi

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Elazığ yolu yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında şiddetli patlama meydana geldi.

Batıkent Kavşağı'nda polis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatıldı. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Patlamada 3 kişi hayatını kaybederken, 42 kişi de yaralandı. Yaralılar, Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Selahattin Eyubi Hastanesi ve Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

i-1-20160510184442.jpg

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, bombalı araç saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, saat 16.30 sıralarında yapılan saldırı sonucu 12'i polis, 33'ü sivil toplam 45 kişinin yaralandığını kaydedildi.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 kişinin ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, saldırıya uğrayan araç içerisinde polislerin yanı sıra gözaltında bulunan bazı şüphelilerin de olduğu belirtildi.

i-2-959.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.