Diyarbakır'da polis aracının geçişi sırasında patlama:1 polis hayatını kaybetti

Diyarbakır'da polis aracının geçişi sırasında patlama:1 polis hayatını kaybetti

Diyarbakır’ın Dicle İlçesi’nde polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu 1 polis hayatını kaybederken, 1 polis ile 6 sivilin yaralandığı belirtildi.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde bir polis aracının yoldan geçişi sırasında şiddetli patlama meydana geldi. 27 Mayıs Mahallesi Ergani Caddesi Afet Küme Evleri mevkisinde bomba yüklü araçla gerekleştirilen saldırı sonucu ilk belirlemelere göre biri ağır olmak üzere 2 polis ile 6 sivil yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Dicle Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Patlamanın şiddetiyle yol ile çevredeki ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

Yaşanan patlama ile ilgili Diyarbakır Valiliği'nden de açıklama geldi.

Valilik, patlama ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "İlimiz Dicle İlçesi, Ergani Caddesi, hastane civarında bir patlama meydana gelmiştir. Olayda ilk belirlemelere göre 1'i ağır olmak üzere 2 polis memurumuz ve 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, hastaneye kaldırılarak tedavilerine başlanmıştır. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir."

YARALI POLİS HAYATINI KAYBETTİ

Yaralı polisler helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılırken, durumu ağır olan 1 polisin doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği belirtildi.

i-1-20160628125335.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.