Diyarbakır'da Newroz hazırlıkları tamamlandı

Diyarbakır'da Newroz hazırlıkları tamamlandı

Finali Diyarbakır’da yapılacak olan Newroz için hazırlıklar tamamlandı. Alan bayrak ve flamalarla süslendi, Newroz ateşi için altı ton odun hazırlandı. Newroz’u 214’ün üzerinde yerli ve yabancı gazeteci takip edecek.

Maraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan depremde vefat edenlere adanan ve ilk ateşi Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yakılan 2023 Newroz’unun finali Diyarbakır’da yapılacak. 1990’lı yıllardan bu yana yasaklara rağmen coşkuyla kutlanan Diyarbakır Newrozu'nda verilecek mesajlar merak konusu. Geçmiş dönemde çözüm sürecine yönelik mesajların verildiği Diyarbakır Newrozu bu yıl da seçim arefesine denk geldi.

ALANIN ETRAFI BARİYERLERLE KAPATILDI

Diyarbakır Newrozu'nun gerçekleşeceği Bağlar ilçesinde bulunan Newroz Parkı’na çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı. Alanın etrafı polis bariyerleri ile kapatıldı, giriş için belirlenen kapılarda iki ayrı arama noktaları oluşturuldu.

ALANA ÇIKAN CADDELER TRAFİĞE KAPATILDI

Alınan önlemlerle ilgili açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, alanın etrafında bulunan yolların trafiğe kapatıldığını duyurdu. Valilik duyurusuna göre, Kamışlo Bulvarı (TÜVTÜRK kavşak-fidanlık kavşak arası), Nevroz Caddesi (Siverek caddesi ile 1175. Sokak-Nevroz Caddesi kesişimi arası), Evrim Alataş Caddesi, Yenihal 2 Caddesi ile 1024, 1193, 1191, 1142, 1149, 1149/1, 1145’üncü sokaklardan Kamışlo Bulvarına katılım istikameti araç trafiğine kapatılacak.

10 BİN BAYRAK ASILDI, 6 TON ODUN HAZIRLANDI

Tertip komitesi Diyarbakır Newroz’u hazırlıklarını günlerdir sürdürüyordu. Bağlar ilçesi Newroz parkında da hazırlıklar tamamlandı. Polisin bariyerlerle etrafını kapattığı Newroz alanında sahne kısmında çalışmalar tamamlandı. Tertip komitesi alanda süsleme çalışması tamamladı ve tertip komitesinin belirlediği 10 binin üzerinde flama, ve parti bayrağı asıldı. Newroz ateşi için ise alanda 6 ton odun hazırlandı

214’ÜN ÜZERİNDE GAZETECİ TAKİP EDECEK

Katılımın yoğun olması beklenen Diyarbakır Newrozu'nu İngiltere, Almanya, Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, ABD ve Ortadoğu’dan çok sayıda gazeteci takip edecek. Newroz’u takip etmek için 214-218 arası yerli ve yabancı gazeteci akreditasyon yaptırdı. Aralarında milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve aktivitelerin de olduğu 450’ye yakın kişi protokolde Newroz’u izleyecek.

YOĞUN BİR NEWROZ PROGRAMI VAR

Diyarbakır Newrozu programı da oldukça yoğun. Sabah saat 10.00’da başlayacak olan Newroz’a, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Başkanı Saliha Aydeniz, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, yerine kayyum atanan HDP Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, TUAD-FED Eşbaşkanı Safiye Akdağ, Gülistan Sönük ve PİA Genel Başkanı Mehmet Kamaç katılacak. Newroz’da sanatçı Mikail Aslan, Aryen Kom ve Şerzad sahne alacak.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.