Diyarbakır'da meslek örgütlerinden gözaltı tepkisi

Diyarbakır'da meslek örgütlerinden gözaltı tepkisi

Diyarbakır'da meslek ve kitle örgütleri tarafından düzenlenen basına açıklamasında dün gözaltına alınan, aralarında Dr. Selçuk Mızraklı, Dr. Şemsettin Koç ve Dr. Osman Doğan'ın da bulunduğu isimlerin serbest bırakılması istendi.

Diyarbakır’da dün evlerine yapılan baskınla gözaltına alınanların serbest bırakılması için basın toplantısı düzenlendi. Diyarbakır Tabip Odası’ında gerçekleştirilen basın toplantısına ilde faaliyet yürüten çok sayıda meslek ve kitle örgütü katıldı.

Diyarbakır Tabip Odası (DTO) başkanlığı görevinde bulunmuş, doktor Selçuk Mızraklı, doktor Necdet İpekyüz ve Şerafettin Koç’un da bulunduğu 13 kişi, dün evlerine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların serbest bırakılması için DTO’da düzenlenen basın toplantısında söz alan kuruluşların temsilcileri, yoğunlaşan gözaltılara dikkat çekerek bunun keyfi bir uygulama olduğunu söyledi. “Gözaltı operasyonlarının son bulması” istenen açıklamada, “İlgili ve yetkili makamların adalete olan inancı zedeleyecek uygulamalara ve sonuçlara mahal vermeyecekleri beklentisi ile en kısa zamanda arkadaşlarımızın serbest bırakılmalarını talep ediyoruz” denildi.

Diyarbakır Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sayit Yiğit ise şu açıklamaları yaptı:

ODAMIZIN YÖNETİCİLİĞİNİ YAPTILAR: Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 2001-2004 yılları arasında Diyarbakır Tabip Odası (DTO) başkanlığı, 2006-2008 yılları arasında TTB Merkez Konsey Üyeliği ve uzun yıllar TİHV yöneticiliği de yapan Dr. Nejdet İpekyüz, 2008-2010 yılları arasında oda başkanlığımızı ve uzun yıllar Sarmaşık Derneği başkanlığını yapan Dr. Selçuk Mızraklı, 2010-2012 yılları arasında oda başkanlığımızı yapan Dr. Şemsettin Koç Diyarbakır’da evlerinden, 2012-2014 yılları arasında odamızın yönetim kurulu üyeliğini yapan Dr. Osman Doğan ise Adana’da gözaltına alınmıştır. Bununla birlikte SES ve Eğitim-Sen’in eski başkanlarının da aralarında bulunduğu 9 kişinin daha gözaltında olduğu öğrenilmiştir. Dr. Nejdet İpekyüz aynı günün gecesi ifadesinin alınmasını müteakip sağlık sorunları göz önünde bulundurularak serbest bırakılmıştır. Gözaltındaki diğer şahısların ise soruşturma işlemleri halen devam etmektedir.

TOPLUMSAL BARIŞ, REFAH VE HUZUR İÇİN ÇALIŞTILAR: Diyarbakır ve Türkiye kamuoyu tarafından bilinen ve tanınan, adres ve ikamet yerleri sabit ve belli olan, sivil toplum örgütü faaliyetlerini yıllarca büyük bir emek ve özenle yapan, toplum içerisinde şeffaf kişilikleriyle bilinen bu meslektaşlarımız ve arkadaşlarımızın hangi gerekçeyle olursa olsun gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Bunu keyfi bir gözaltı uygulaması ve evrensel insan hakları hukuku açısından da suç niteliğinde görüyoruz. Gözaltına alınma gerekçeleri henüz tarafımızca tam olarak bilinmemekle birlikte, yıllardır sivil toplum ve mesleki faaliyetlerinde edindikleri bilgi ve deneyim ile Türkiye’de sağlık hakkı çabası içerisinde olan, toplumun barışı, refahı ve huzuru için çeşitli çalışmalar yapan meslektaşlarımız ve arkadaşlarımızın masum olduğuna inanıyor ve gözaltına alınma usulünü bir hürmetsizlik olarak görüyoruz.

SERBEST BIRAKILSINLAR: İlgili ve yetkili makamların adalete olan inancı zedeleyecek uygulamalara ve sonuçlara mahal vermeyecekleri beklentisi ile en kısa zamanda arkadaşlarımızın serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. İnsan haklarına saygıyı ve İyi hekimlik değerlerini her zaman bir kılavuz olarak gören ve bir yaşam biçimi haline getiren eski oda başkanlarımız Dr. Selçuk Mızraklı, Dr. Şemsettin Koç ve beraberinde tüm gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.