Diyarbakır’da Lice protestosuna müdahale

Diyarbakır’da Lice protestosuna müdahale

Lice olaylarını protesto eden vatandaşlara yönelik polis müdahalesiyle Diyarbakır’da başlayan olaylar sona erdi.

Barış ve Demokrasi Partisi Bağlar İlçe Örgütü’nün, Lice’de sivil yurttaşların katledilmesini protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşe polisin müdahalesiyle başlayan çatışmalar sona erdi. Polisin müdahalesine havai fişek, taş ve molotofkokteyli ile karşılık veren gruplar, uzun süre Cengizler Caddesi, Cezaevi Köşesi ve Göçmenler Caddesi’nde eylemlerini sürdürdü.

Sento caddesinde başlayan ilk müdahalede bir akrep atılan molotofkokteylleri nedeniyle alev alırken, polisin yurttaşlara gaz ve tazyikli suyun yanında gerçek mermilerle ateş ettiği görüldü. Cengizler caddesinde ise zırhlı bir akrep aracı bir vatandaşa çarparak hafif yaralarken, bir araca da çarparak maddi hasara neden oldu. Çatışmaların yaşandığı bir diğer nokta ise Göçmenler Caddesiydi. Göstericilerin yola kurduğu 3 metre boyundaki barikat polislere zor anlar yaşatırken, uzun uğraşların ardından gençlerin kurduğu barikat yoldan kaldırıldı.

Bağlar’da süren çatışmalar sona erirken, polisin bölgedeki bekleyişi ise sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.