Diyarbakır'da 'her eve iki meyve fidanı' projesi

Diyarbakır'da 'her eve iki meyve fidanı' projesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "her eve iki meyve fidanı" projesi başlatarak, 2 bin adet meyve fidanını Yenişehir ilçesinin kırsal mahallelerinde dağıttı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "her eve iki meyve fidanı" projesi başlattı. Proje kapsamında Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı ekipleri, Yenişehir ilçesine bağlı Güvendere, Sancar, Alpu, Dökmetaş, Yukarı Yüksek, Aşağı Yüksek, Harput, Dokuzçeltik ve Başil mahallelerinde meyve fidanlarını vatandaşlara dağıttı.

Aşıları yapılan 2 bin adet elma, armut, kayısı, badem ve şeftali gibi bölgeye uyumlu meyve fidanlarının dağıtımını yapan ekipler, 30 bin meyve fidanını bir ay içinde Yenişehir, Kayapınar ve Silvan ilçelerinin kırsal mahallelerindeki 13 bin 440 haneye dağıtmayı hedefliyor.

Amaç ailelerin meyve ihtiyacını karşılamak

Meyve fidanı dağıtımı sırasında kampanya hakkında bilgi veren Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanı Necati Pirinççioğlu, toplamda bölgeyle uyumlu, aşılanmış 30 bin meyve fidanı dağıtacaklarını vurguladı. Pirinççioğlu, hedeflerinin ailelerin meyve ihtiyaçlarını kendi üretimleri ile karşılamalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.