Diyarbakır’da Gezi Otobüsleri Hizmete Girdi

Diyarbakır’da Gezi Otobüsleri Hizmete Girdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından turistlere yönelik hizmet veren gezi otobüsleri ilk tura çıktı.

DİYARBAKIR - Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte yurt içi ve yurt dışından birçok turist Diyarbakır’a gelmeye başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı da bünyesinde barındırdığı turizm büroları ve rehberlerle birlikte kentin tanıtımına katkıda bulunmaya devam ederken, geçen yıl alınan gezi otobüslerini de hizmete soktu.

Otobüslerin ilk konukları Türkiye’nin çeşitli kentlerinden liselerarası basketbol şampiyonası için Diyarbakır’a gelen sporcular ve velileri oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden alınan oyuncular, antrenörler ve veliler Urfakapı, Mardinkapı ve Turistik Caddesi çevresinde dolaştırıldı. Aracın üzerinde üstü açık biçimde seyahat eden konuklar şarkılar eşliğinde yolculuk yaptı.

Öğrenci velilerinden Handan İlba, ilk kez geldiği Diyarbakır’ı çok sevdiğini belirterek, “Adana’dan geliyorum. Türkiye’nin birçok yerini gezdim. Açıkçası bu kente karşı ön yargılarımız vardı. Güvenlik nedeniyle gelmekten çekiniyorduk. Oysa ki bambaşka bir durumla karşılaştık. İnsanlar ve esnaf çok cana yakın. Çok güzel duygularla ayrılacağız” dedi.

Diyarbakır’da Gezi Otobüsleri Hizmete Girdi

Diyarbakır’da Gezi Otobüsleri Hizmete Girdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.