Diyarbakır'da Çocuk Dengbêjler Divanı kuruldu

Diyarbakır'da Çocuk Dengbêjler Divanı kuruldu

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı'na bağlı Aram Tigran Kent Konservatuarı Çocuk Bölümü öğrencileri için Çocuk Dengbêjler Divanı kuruldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı'na bağlı Aram Tigran Kent Konservatuarı, ezgi, stran ve dengbêjlik kültürünü nesilden nesile aktarmak amacıyla Çocuk Dengbêjler Divanı kurdu.

İki haftadır düzenlenen Dengbêjler Divanı'na Konservatuarın Çocuk Bölümü'nden 6-17 ve 2 buçuk ile 5 buçuk yaş grubu öğrenciler ve ailelerin yanı sıra yaklaşık 400 kişi katıldı.

Etkinliğin sonunda çocuklara 1.Yarıyıl Müziksel Gelişim Sertifikaları verildi. İki haftalık tatilin ardından çocuklar, eğitimlerine kaldıkları yerden devam edecek.

Ayda bir kez düzenlenecek olan Çocuk Dengbêjler Divanı hakkında bilgi veren Konservatuar Müdürü Şêrko Kanîvar, çocukların grupla ve kendi başına söyleme yetilerinin geliştiği etkinliğe, her divan için bir dengbêjin katıldığını belirterek, "Böylelikle stranların nesilden nesile aktarımı sağlanmış oluyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.