Diyarbakır'da Belgesel Zamanı

Diyarbakır'da Belgesel Zamanı

7. Filmamed Belgesel Film Festivali Türkiye ve dünyadan oluşturulmuş zengin programıyla sinemanın gerçeklerle iştigal eden dalından muhtelif örnekler sunacak.

Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği'nin çalışmalarıyla ortaya çıkan festival, açılış konuşmalarını müteakip Benedetta Argentieri'nin yönettiği I Am The Revolution (Ez Şoreş Im/Ben Devrimim) adlı belgeselle ÇandAmed Sinema Salonu 1'de 8 Mayıs Çarşamba akşamı saat 19:00'da başlayacak.

12 Mayıs tarihine kadar devam edecek ve yedinci kez zengin bir belgesel film seçkisiyle halkı buluşturacak olan Filmamed Belgesel Film Festivali, yaşamı güzelleştirmek için emek veren tüm insanlara merhaba diyor.

Festivali düzenleyenler belgesel sinema emekçilerinin de belgesel sinema seyircisinin de özel olduğunun farkında olduklarını belirtmişler.

Savaş, göç, baskı, sansür, yoksulluk, doğanın tahribi gibi yaşamın bütünen adeta kuşatma altına alındığı koşullarda insan kalabilmenin zorluğuna dikkat çekmişler.

Direnmenin ve güzel olana dair umudu yaratmanın hikayelerini bulup bu hikayeleri oya gibi işleyerek kendilerine ulaştıran sinema emekçilerinin bu hikayelerini seyirci ile buluşturmak organizatörler için çok değerli bir emek süreci.  

   

Bu yıl festivalde öne çıkan iki tema var: Birisi göç, diğeri ise kadınların direniş ve yeni bir dünya yaratma hikayeleri.

Etkinliği düzenleyenleri program açısından en çok gururlandıran durum şüphesiz, festivalde gösterilecek 44 filmden 20’sinin yönetmeninin kadın olması.

Kadınların kamerasından yaşamı tarif etmenin, izleyicide de önemli etkiler yaratacağına inanıyorlar.

Bu seneki festival afişinde bakan ve gören kadının, baktığı ve gördüğü yere dikkat çekmek istemişler.

Son olarak da "Bir film, bütün hayatı değiştirmez ama bütün hayatımızı değiştirmemize kaynaklık edecek bir fikir, bir filmin bir yerinde saklı olabilir" demişler.

7.Filmamed Belgesel Film Festivali hepimize hayırlı olsun.

Festival hakkında teferruatlı malumata buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.