Diyarbakır'da 5 öğretmen ve 3 öğrenci gözaltına alındı

Diyarbakır'da 5 öğretmen ve 3 öğrenci gözaltına alındı

Diyarbakır merkez ve Ergani'de görevden alınmaları protesto eden 5 öğretmen ve 3 öğrenci gözaltına alındı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden alınan eğitim emekçileri yeni eğitim yılının başlamasıyla okullarına gitti. Eğitim emekçileri okullarında öğrenci ve velileriyle birlikte açığa alınmaları protesto etti. Diyarbakır merkezdeki Mesut Yılmaz İlkokulu ve Süleyman Demirel Lisesi'nde üzerlerine "Öğretmenime dokunma" yazılı önlük giyen Eğitim Sen üyesi Ramazan Erdem ve Mehmet Altan gözaltına alındı. 

Ergani ilçesinde ise İsmet Paşa Ortaokulu'nda 3 öğretmen ve 3 öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen tebligatları toplu olarak alan sendika üyelerinin, okul önlerinde yapmak istediği açıklamaya ise OHAL gerekçesiyle izin verilmedi. Öğretmenlerin Eğitim Sen 1 Nolu Şubesi'ndeki oturma eylemi ise 15'inci gününde sürüyor. 

Sabah saatlerinde Silvan'da "Öğretmenime dokunma" tişörtleri ile okula gittikleri gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınan 11 öğretmen ise İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.