Diyarbakır'da 13 gözaltı

Diyarbakır'da 13 gözaltı

Diyarbakır'ın Bismil, Dicle ve Hazro ilçelerinde düzenlenen ev baskınlarda aralarında belediye meclis üyeleri ve DBP eski yöneticilerinin de bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde düzenlenen ev baskınlarında Bismil Belediyesi meclis üyelerinin de aralarında olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

İlçenin birçok mahallesinde çok sayıda zırhlı araçla düzenlenen ev baskınlarında Mehmet Albay, Halim Turan, M. Mehdi Biçimli, Hamo Özmen, Mehmet Karadeniz, Mahsum Söylemez, Şahin Tiryaki, Belediye Meclis üyeleri M. Hadi Çelik ve Fehime Ete ile ismi öğrenilemeyen bir yurttaş gözaltına alınarak, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınma gerekçesi öğrenilmeyen 10 kişinin işlemleri sürüyor. 

Dicle'de 3 gözaltı

Dicle çarşı merkezinde ise DBP eski İlçe Eşbaşkanı Filiz Akgül ve eşi Veysel Akgül ile DBP İlçe Örgütü eski Yöneticisi Yaşar Aktert polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilmeyen 3 kişinin, 25 Temmuz'da Dicle'de düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan ve aralarında Dicle Belediyesi Eşbaşkanı Zülfiye Kişmir'in de bulunduğu 11 kişiyle aynı dosyadan arandığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bekletiliyor. 

DBP eski İlçe Eşbaşkanı'nın evine baskın 

DBP Hazro eski İlçe Eşbaşkanı Ahmet Sırlaç'ın Hazro Hürriyet Mahallesi'ndeki evine baskın düzenlendi. "İhbar var" gerekçesiyle düzenlenen baskında Sırlaç evde bulunmazken, polis arama gerçekleştirdikten sonra buradan ayrıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.