Diyarbakır Sur'da çatışma: 4 polis yaralandı

Diyarbakır Sur'da çatışma: 4 polis yaralandı

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı uygulanan ve operasyonlarla çatışmaların sürdüğü merkez Sur ilçesinde, 4 polis yaralandı.

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı uygulanan ve operasyonların sürdüğü merkez Sur ilçesinde çıkan çatışmada bir polis memuru keskin nişancı silahı Kanas ile açılan ateşte, 3 polis memuru da patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralandı. Yaralı 4 polis memuru hastanede tedavi altına alındı.

Sur ilçesinde barikatların kaldırılması ve kazdıkları hendeklerin kapatılması için 2 Aralık günü alınan sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçede bugün de çatışmalar çıktı. Çatışmalar sırasında açılan ateşte 27 yaşındaki polis memuru Ahmet Sarıkaya, başından yaralandı. Durumu ağır olan Sarıkaya, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Sur'da öğleden sonra çıkan çatışmalar sırasında yola yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi. Şiddetli patlamada 3 polis memuru şarapnel parçalarının isabet etmesiyle yaralandı. Yaralı polisler ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne götürülerek, tedavi altına alındı. Yaralı polislerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.