Diyarbakır Sur için toplanıyor

Diyarbakır Sur için toplanıyor

Diyarbakır’daki sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, kanaat önderleri ve ekolojistler, “Kentsel dönüşüm” adı altında Sur’da devam eden yıkıma karşı toplanıyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Alipaşa ve Lalebey mahallerinde "Kentsel dönüşüm" adı altında 23 Mayıs’ta iş makineleri ile polis eşliğinde başlatılan yıkım devam ediyor. Ramazan Ayı’nda yapılan elektrik ve su kesintisine rağmen mahalleliler evlerini terk etmedi. Bunun üzerine kentteki sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, milletvekilleri, kanaat önderleri ve ekolojistler bir araya geliyor.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü’nde bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu’nda yarın saat 10.00’da yapılacak toplantıda, Sur’daki durum tartışılacak. Yıkıma karşı yürütülecek tartışmalar sonucu bir dizi eylem ve etkinlik için yol haritası çıkarılacak. Yine hem evleri yıkılanlarla hem de Surlularla dayanışmak için bazı kampanyaların startı verilecek. 

Acil olarak suyu ve elektriği kesilen mahalleliler için “Surlulara su” kampanyası başlatılacak. Kent bileşenleri, Sur’daki tarihi ve kültürel yapılarının korunması, yıkımın durdurulması için ulusal ve uluslararası kurumlara mektup göndererek, çağrıda bulunması bekleniyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.