Diyarbakır iş dünyası Demirtaş'la görüştü

Diyarbakır iş dünyası Demirtaş'la görüştü

Diyarbakır'da bulunan iş dünyası temsilcileri, Ankara'da bakanlarla yaptıkları görüşmeden sonra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü.

Ankara'da, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile geçtiğimiz günlerde görüşen Diyarbakır iş çevrelerinin temsilcileri, dün gece Diyarbakır'da bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmeye TSO Başkanı Ahmet Sayar, Borsa Başkanı Engin Yeşil, DİSİAD Başkanı Burç Baysal, DOGÜNSİFED Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkan vekili Abdülkadir Karavil, GÜNSİAD Başkan Yardımcısı Şeyhmus Akbaş, DOSİAD Başkanı Aziz Özkılıç ve DİSİAD Başkan Yardımcısı Osman Akyıl katıldı.

Görüşme ile ilgili konuşan DİSİAD Başkanı Burç Baysal, HDP Eşbaşkanı Demirtaş ile yaptıkları görüşmenin, Başbakan Yardımcısı ve Bakanlar ile yaptıkları görüşmenin paralelinde olduğunu ifade ederek, "İçinde bulunduğumuz durum ile ilgili yeni bir politikaya ihtiyaç duyulduğunu söyledik. Hem hükümete, hem HDP'ye çağrımızı yaptık. Diyarbakır kentinde son 5-6 ayda yaşanan sorunlarla ilgili ekonomik çevrelerin etkileşimini içeren raporu hükümete vermiştik, CHP'ye sunmuştuk, raporu sayın Demirtaş'a da verdik. Bu anlamda hükümetin almış olduğu tedbirlerin yetersiz olduğunu ve meclis çatısı altında yapılacak çalışmalarda Diyarbakır'ın zararlarının telafisi için destek istedik" dedi.

"HAYATI DURDURMA VE KEPENK KAPATMA ÇAĞRILARINI DA SÖYLEDİK"

DİSİAD Başkanı Burç Baysal, yarın çözüm sürecinin başlaması durumunda sürecin ekonomik ayağının geçmişe göre daha çok yara aldığının bilinmesini de istediklerini belirterek, "Salı günleri yaşananlara dikkat çekilmek için yapılan ve kepenk kapamaları içeren 'hayatı durdurma çağrıları'nın Türkiye'nin batısından duyulmadığını söyledik. HDP'nin çağrısı olmasa bile HDP'nin seslerini duymasını ve yaşanan sıkıntıları bilmesini istedik. HDP'den sesimize destek vermesini istedik. Görüşme çok olumlu geçti" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.