Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un Karate Başarısı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un Karate Başarısı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Antep’te yapılan 2. Zeugma İllerarası Karate Şampiyonası’nda 3’ü altın olmak üzere toplam 5 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Yıldızlar 35 kiloda tatemiye çıkan Amine Akçakmak, 3 maçta rakiplerini sayı nakavtı yaparak mağlup etti ve altın madalyanın sahibi oldu. Yıldızlar 45 kiloda tatemiye çıkan İremnur Yazar, rakiplerini tek tek geçerek altın madalyaya uzanan bir diğer bayan sporcu oldu. Ümit bayanlarda da Diyarbakır’a altın madalyayı iki sporcu kazandırdı. 47 kiloda yarışan Sevda Artık, 5 maç sonunda hiç puan kaybetmeden şampiyonluğa ulaştı. Bu alanda 54 kiloda sahne alan Nurpelda Sırançkan finalde rakibine yenilince altın madalyayı kaçırarak, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Erkeklerde madalya kazandıran isim yıldızlar 35 kiloda yarışan Yusuf Yazar oldu. Yazar, bronz madalya kazanma başarısını gösterdi.

ÜMİT BAYANLAR TAKIM HALİNDE ÜÇÜNCÜ

Sevda Artık, Seher Menekşe, Nurpelda Sırançkan ve Dicle Yıldırım'dan oluşan ümit bayan takımı, üçüncülük madalyası kazandı. Antrenör Ahmet Yazar, birçok ilin katılımıyla yapılan turnuva çok çekişmeli ve çok zevkli geçtiğini ifade ederek, hakem hatalarına rağmen şampiyonluklar kazanmalarının anlamlı olduğunu söyledi. Yazar, uzun aradan sonra müsabakalara katılan İremnur Yazar’ın eski performansına ulaşarak şampiyon olmasının bir başka önemli olay olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.