Diyanet'ten 'terlikli dayak' açıklaması

Diyanet'ten 'terlikli dayak' açıklaması

Erenler Çaybaşı Yatılı Kuran Kursu’nda meydana geldiği belirtilen olayla ilgili görüntüler. sosyal medyada hızla yayıldı.

Sakarya’nın Erenler İlçesi’nde, Kuran Kursu’nda görevli hocanın küçük bir çocuğu terlikle döverken çekilen görüntüleri sosyal medyada yayıldı. Sakarya Müftü Vekili Nejdet Arman konuyla ilgili idari soruşturma başlatıldığını söyledi. Öte yandan akşam saatlerinde yapılan açıklamada dayakçı hocanın gözaltına alındığı bildirildi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı olayın kendilerine bildirilmemesi sebebiyle müftülük yetkilileri hakkında da soruşturma başlatıldığını söyledi. Olayla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Görmez de bir açıklama yaptı. Görmez, “Aradan uzun bir süre geçtikten sonra basına yansıyan bu içler acısı görüntülerden dolayı öncelikle gözümüzün nuru çocuklarımızdan özür diliyoruz” dedi. Görmez konuşmasının devamında şahsın derhal görevden el çektirildiğini söyledi.

Sakarya Müftü Vekili Nejdet Arman olayla ilgili kendilerine şikayette bulunulduğunu, soruşturmanın sürdüğünü belirterek şunları söyledi: “Bahse konu görüntüler Erenler’de bulunan Kuran Kursu’nda 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde çekilmiş. Görüntüyü çeken de küçük çocuğun arkadaşı. Ancak çocuğun anne babası şikayetçi olmayıp, amcası şikayetçi olunca konuyla ilgili idari soruşturma başlattık. Ancak araya darbe girişimi girince süreç uzadı. Görüntülerdeki görevli de emekliye ayrıldı. Ancak idari soruşturma halen sürüyor. İdari soruşturmaya göre gereken yapılacaktır.”

KURSU HOCASI POLİS EKİPLERİNCE GÖZALTINA ALINDI

Dayak olayının görüntülerinin yayılması üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan yaptığı açıklamada, görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine küçük çocuğa terlikle dayak atan söz konusu kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini belirterek daha önce yaşanan bir olayı kendilerine bildirmedikleri gerekçesiyle Müftülük yetkilileri hakkında da adli soruşturma başlatıldığını söyledi.

Olayla ilgili, Kur’an kursunda görevli Ş.Y. evinde polis ekiplerince gözaltına alındı.

‘DİN EĞİTİMİ YÖNTEMLERİYLE HİÇBİR İLGİSİ YOK’

Başkan Görmez, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Sakarya’da bir Kur’an kursunda 2016 yılı Mayıs ayında yaşananların, din ile din eğitimiyle ve Diyanet İşleri Başkanlığının din eğitimi yöntemleriyle hiçbir şekilde alakası yoktur. Böyle vahim bir suçu işleyen şahıs hakkında Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma açılmış, görevden el çektirilmiştir.

Aradan uzun bir süre geçtikten sonra basına yansıyan bu içler acısı görüntülerden dolayı öncelikle gözümüzün nuru çocuklarımızdan özür diliyoruz. Bu ve benzeri durumların yaşanmaması için gerekli hukuki ve ahlaki adımlar atılmıştır. Bizzat kendim ve bütün personelim, çocuklarımızı inciten, hırpalayan her türlü davranışla mücadelede sonuna kadar kararlı olduğumuzu bir defa daha dile getirmek istiyoruz. Çocuğunu yaralayan bir toplumun geleceği sağlıklı olamaz ve bir insan çocuğun üstün menfaatlerini öncelemedikçe, üzerindeki ilahi emaneti hakkıyla koruyor sayılamaz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.