Diyanet: Nefret körükleniyor, dikkatli olun

Diyanet: Nefret körükleniyor, dikkatli olun

Suriyeli mültecilere yönelik saldırıların artmasının ardından Diyanet kendi sitesinden hutbe yayınladı. Hutbede saldırılar 'algı operasyonu' olarak değerlendirilirken, 'Nefret körükleniyor, dikkatli olun' uyarısı yapıldı.

Ankara, İstanbul, Sakarya başta olmak üzere bir çok yerde Suriyeli mültecilere yönelik saldırılan devam ederken, Diyanet İşleri Başkanlığı , kendi internet sitesinde ‘mülteciler için’ hutbe yayınladı. İçişleri Bakanlığı’nda geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Suriyelilerin karıştıkları suç oranlarında azalma var açıklaması yapmıştı.

Geçtiğimiz gün Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı Demetevler semtinde akşam saatlerinde Suriyelilere yönelik linç girişimi yaşanmış, sokağa çıkanlar Suriyeli mültecileri hedef alan sloganlar atılmış ve bazı işyerlerine hasar verilmişti. Geçtiğimiz hafta ise Üsküdar’da bulunan Yavuztürk Mahallesi’nde Suriyeli ailenin yaşadığı ev bir grup tarafından basılmış aile evini terk etmek zorunda kalmıştı. Gaziantep’te yaşanan saldırıda ise yine Suriyeli aile evini terk etmek zorunda kaldı.  Bugün ise Sakarya’da iki kişi Suriyeli hamile bir kadına tecavüz ettikten sonra,  oğlunu ve kadını öldürmüştü.

Son yıllarda artan saldırılara değinilen açıklamada “Coğrafyamızda meydana gelen iç savaş, vahşet ve katliamlardan kaçan milyonlarca kardeşimiz zorunlu olarak topraklarımıza sığınmıştır.  Milletimiz, yeryüzündeki bütün toplumları kıskandıracak bir cömertlikle kendilerine yardım elini uzatmıştır. Onları en güzel şekilde ağırlamıştır” denildi.

‘İDDİALARA GÜVENMEYİN’

Saldırıların ‘algı operasyonu’ olarak değerlendirildiği açıklamada “Ancak son zamanlarda milletimizin bu alicenaplığına gölge düşürecek birtakım olumsuzluklara üzüntüyle şahit olunmaktadır. Özellikle kimi çevrelerce kardeşlik ve misafirperverliğimize yönelik bir algı operasyonu yürütülmektedir. Çoğu mesnetsiz iddia ve paylaşımlarla kin ve nefret duyguları körüklenmeye, milletimizin birlik ve beraberliği, huzur ve muhabbeti zedelenmeye çalışılmaktadır. Bu konuda her mümin
kardeşimiz dikkatli ve ferasetli olmak durumundadır” ifadesi yer aldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.