Diyalog Grubu: 'Hayır' diyen vekilleri kutluyoruz

Diyalog Grubu: 'Hayır' diyen vekilleri kutluyoruz

Diyalog Grubu, HDP'lilerin dokunulmazlıkların kaldırılması için Meclis'te getirilen Anayasa teklifinin oylamasında "hayır" oyu kullanan milletvekillerini demokratik duruşlarından dolayı kutladı.

CHP, BDP ve HDP'li eski parlamenterlerin oluşturduğu Diyalog Grubu, AKP'nin milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için Meclis'e getirdiği Anayasa değişikliği teklifinin birinci maddesine ilişkin oylamada "hayır" oyu kullanan milletvekillerini demokratik duruşlarından dolayı kutladı. 

Konuyla ilgili açıklama yayımlayan Diyalog Gurubu, "terörle mücadele" denilerek sunulan kanun teklifinin esas amacının muhalefeti susturmak, iktidarın muhalefet sıralarında görmek istemediği milletvekillerinden bir kısmını Meclis dışı bırakmak ve diğerlerini ise aynı yöntemle baskı altında almak olduğunu belirtti.

Açıklamada, "Dokunulmazlıklarla ilgili Cuma günü yapılacak son oylama, ülkenin geleceği ve toplumsal barış açısından kritik öneme sahiptir. Söz konusu önerinin sakıncalarını öngören milletvekillerimizin Cuma günkü oylamada da aynı duyarlılığı göstermeleri büyük önem taşımaktadır. Hayır oyu veren milletvekillerinden diğer beklentimiz ise, önergeyle ilgili tereddütleri olan milletvekilleri ile görüş alışverişi yaparak, konunun hassasiyetini anlatmaları ve önergeye red oylarının artmasını teşvik etmeleridir Diyalog Grubu olarak milletvekillerimizden dileğimiz, ülkemiz ve toplumsal barışımız için hayati önem taşıyan bu kararda demokrasi ve anayasadan ayrılmamalarıdır" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.