Diyaliz hastaları için seferber oldular

Diyaliz hastaları için seferber oldular

Muş'ta bugün diyalize girmesi gereken hastalar için İl Özel İdaresi ekipleri adeta seferber oldu.

Kentte etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. 368 köyden 365 tanesinin yolunun kapalı olduğu Muş'ta, ekipler önceliği hastalara verdi. Özellikle haftada 3 gün diyalize girmesi gereken hastalar için tüm güçleriyle çalışan ekipler, çok sayıda diyaliz hastasının bulunduğu köylerin yolunu açarak, şehir merkezine gelmelerine yardımcı oldular.

Merkeze bağlı Güdümlü köyünde de diyaliz hastası olan ve sabah saat 07.00'de diyalize girmesi gereken Rındi Güler (75) için ailesi 112 Acil Servisi ve İl Özel İdaresi'ni arayarak yardım istedi. Bölgede karla mücadele çalışması yapan İl Özel İdaresi ekipleri, iş makineleriyle Güdümlü köyüne hareket etti. Kar kalınlığının bir metreyi bulduğu bölgede dört saat boyunca yol açma çalışması yapan ekipler, Güdümlü köyünün yolunu açarak diyaliz hastasına ulaştı.

İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür eden Rındi Güler'in oğlu Aydın Güler, annesinin sabah diyalize girmesi gerektiğini belirterek; "Annem diyaliz hastasıdır. Saat 07.00'de diyalize girmesi gerekiyor. Eğer girmezse, cumartesi ve pazar gününe denk geliyor ve hayati tehlikesi söz konusudur. Kar çok yağdı ve biz de İl Özel İdaresi'ni arayıp durumu anlattık. Sağ olsunlar gelip yolumuzu açtılar. Annemizi birazdan hastaneye götüreceğiz" dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.