DİSK Başkanı Çerkezoğlu: 1 Mayıs yasaklanamayacak bir gerçeklik

DİSK Başkanı Çerkezoğlu: 1 Mayıs yasaklanamayacak bir gerçeklik

Gözaltında serbest bırakılmaları ardından konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs’ın yasaklanamayacak bir gerçeklik olduğunu söyledi.

1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Taksim Meydanı’nda kutlamalarına izin verilmeyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyelerine müdahale eden polis, aralarında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkez ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan DİSK’liler akşam saatlerinde götürüldükleri Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde serbest bırakılırken, sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesi ile her birine 3 bin 182 TL para cezası kesildi. Serbest bırakılan DİSK’liler polis tarafından evlerine bırakıldı.

Yaşananlara ilişkin MA'ya değerlendirmelerde bulunan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs’ın işçi sınıfı mücadelesinde son derece önemli bir gün olduğunu söyledi. 

‘TAHAMMÜL ETMEDİLER’

Koronavirsü (Kovid-19) salgınından kaynaklı bu 1 Mayıs’ı her yıl olduğu gibi meydanlarda kutlayamadıklarını söyleyen Çerkezoğlu, “Sembolik olsa da 1 Mayıs’ ı Taksim’de kutlamak için bir çabamız oldu. Bu konuda iktidarın bir takım yasakçı, baskıcı, sınırlayıcı tutumlarıyla karşı karşıya kaldık. Almış olduğumuz karar doğrultusunda sabah konfederasyon binamızda, temsili bir biçimde, her iş kolundan bir arkadaşımız ve birkaç konfederasyon yöneticisi olarak salgına uygun bir biçimde Taksim’e gitmek istedik. Buna bile tahammül edilmedi” dedi. 

‘1 MAYIS YASAKLANAMAZ’

Kamu düzenini bozdukları gerekçesi ile gözaltına alındıklarını ifade eden Çerkezoğlu, “Bugün Türkiye’nin dört bir tarafında sokağa çıkma yasağına rağmen binlerce, milyonlarca işçi arkadaşımız çalışırken kamu düzenini bozmuyor ama işçilerin temsilcileri 1 Mayısı sembolikte olsa kutlamak istenmesi gözaltıyla sonuçlandı. Bunu kabul etmek mümkün değil . 1 Mayıs yasaklanamaz. Tarihte hiçbir zaman yasaklanamamıştır. Yasaklanamayacak kadar gerçektir. Emektir, bu ülkenin geleceğidir. Bu yüzden 1 Mayıs’ın özgürleştirilmesi mücadelesini omuz omuza yürüteceğiz” şeklinde konuştu. 

AKŞAM KUTLAMLARINA KATILIM ÇAĞRISI

Gözaltına alındıkları sırada itiş kakış yaşandığını ancak gerek gözaltı aracında gerekse emniyette herhangi bir sorunun yaşanmadığını dile getiren Çerkezoğlu, Türkiye’deki tüm emekçilere çağrıda bulunarak şunları söyledi: “1 Mayıs’a sahip çıkmak, emeğimize sahip çıkmaktır. Bu akşam 21.00’da evlerimizden balkonlarımızdan pencerelerimizden 1 Mayıs şarkımızı söyleyip, sınıf mücadelesini sahiplenmeye çağırıyorum.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.