DİSK Başkanı Beko’ya ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten dava

DİSK Başkanı Beko’ya ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten dava

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile Zaman gazetesi eski Yazı İşleri Müdürü Harun Reşit Çümen hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko hakkında, Suruç’ta 20 Temmuz 2015 günü gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin yaptığı açıklama nedeniyle dava açıldı.

Kani Beko ve açıklamayı haberleştiren Zaman gazetesinin eski Yazıişleri Müdürü Harun Reşit Çümen hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianamede, Kani Beko’nun açıklamalarının, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ içerdiği savunuldu.

Söz konusu açıklamanın Zaman gazetesi tarafından haberleştirildiği belirtilen iddianamede, “Bu beyan ilgili eser sahibi tarafından onaylanıp paylaşıldığı, böylece beyan sahibinin de beyanı haberleştiren eser sahibinin de atılı suçu işledikleri” görüşüne yer verildi.

4 yıla kadar hapis cezası isteniyor

İddianamede hem Kani Beko’nun hem de Harun Reşit Çümen’in ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılamalarının yapılması istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.