DİSK Basın-İş’ten Refik Tekin açıklaması

DİSK Basın-İş’ten Refik Tekin açıklaması

DİSK Basın-İş, Cizre’de vurulan imc tv kameramanı Refik Tekin hakkında açıklama yaptı, “Halkın haber alma hakkına yönelik saldırıların son bulmasını istiyoruz” dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Basın-İş, Cizre’de vurulan imc tv kameramanı Refik Tekin hakkında açıklama yaptı.

DİSK Basın-İş, yaralananları “terörist” olarak duyuran ve kameraman Refik Tekin’den “kameraman olduğu ileri sürülen bir kişi” olarak bahseden Anadolu Ajansı’na da “Gazetecilik mesleğinin yüz karasısınız, ne uğruna meslektaşınızı terörist ilan edebiliyorsunuz?” diye seslendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kısa bir süre önce DİHA muhabiri Nedim Oruç gözaltına alınıp bir spor salonuna götürüldüğünde 20 yıl önce öldürülen Metin Göktepe aklımıza gelmişti. Cizre’de dün polisin açtığı ateş sonucu Refik Tekin yaralandığında ise yine Cizre sokaklarında öldürülen İzzet Kezer’i hatırladık. Aslına bakarsanız hiç unutmadık, nasıl unutabiliriz ki? Bu ülkede yılın her ayında öldürülen bir kaç gazeteciyi anıyoruz. Takvim yaprakları, bombalanan gazete binaları, sansür ve sürgün yasalarının yıldönümleri ile dolu.

“Bu yaşadıklarına rağmen haberciler, halkın haber alma hakkı adına her gün bir kez daha sokağa çıkıyor. Hem de onları korkutmaya çalışanların, onlarca, yüzlerce silahlı korumayla gezmeye çekindiği sokaklarda tek başlarına geziyorlar. Gezmeye de devam edecekler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.