Dışişleri Bakanı: YPG'nin elindeki silahlar alınacak

Dışişleri Bakanı: YPG'nin elindeki silahlar alınacak

"Ön hazırlık 10 gün içinde başlayacak"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, üç aşamalı Menbiç planına 10 gün içerisinde başlanacağını belirterek, "Menbiç için onayladığımız yol haritasında ekiplerimiz bir ön hazırlık toplantısı yapacak daha sonra uygulama safasına geçeceğiz. Ön hazırlık 10 gün içinde başlayacak. YPG'den silahlar alınacak" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, Antalya'da mevkidaşı Mike Pompeo ile Menbiç konusunda yaptığı görüşmeyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu Menbiç için yol haritasının üç aşamadan oluştuğunu yineleyerek, ilk aşamada tarafların ön hazırlak toplantısı yapacağını söyledi.

Çavuşoğlu, ikinci aşamada YPG'nin bölgeden çekileceğini belirtti ve Menbiç yol haritasının üçüncü aşamasında da bölgeyi kimin yöneteceğinin belirleneceğini ifade etti. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ön hazırlık çalışmalarının 10 gün içinde başlayacağını, birkaç ay içinde 3 aşamanın da tamamlanacağını belirterek, "6 aya kalmayacak" dedi. 

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.