Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: '2'si büyükelçi 88 kişinin bakanlıkla ilişiği kesildi'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: '2'si büyükelçi 88 kişinin bakanlıkla ilişiği kesildi'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Şu ana kadar 2 tane büyükelçinin bakanlıktan ilişiğini kestik. Geçen sene zaten bu terör örgütüyle bağlantısı, teması tespit edilen 34 kişiyi göndermiştik. Merkezde bulunan 88 kişinin de ilişiğini kestik" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde darbecilerin hedeflerinden olan Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti.

Çavuşoğlu, ziyaret sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı

"Şimdi hesap zamanı"

"Burada darbe girişiminde bulunan hainler, alçaklar lazer güdümlü füzelerle kahraman polisimizi hedef almışlardır" diyen Bakan Çavuşoğlu şunları kaydetti:

"Aynı şekilde tesisatı hedef almışlardır. Önceden bilinçli bir şekilde plan yapmışlar ve bu plan çerçevesinden saldırılarını gerçekleştirmişlerdir. Amaçları bu giriştikleri hain darbeye karşı en güçlü mücadeleyi yapabilecek polisimizi ve özel harekatımızı etkisiz hale getirmek ve darbe girişimini başarmak. Sadece burada değil İstanbul olsun Ankara İl Emniyet olsun birçok yerde polisimizi bu şekilde hedef almalarına rağmen, kahraman polisimiz bugüne kadar Türkiye'ye karşı tüm tehditlere karşı, teröre karşı canını feda edercesine, şehit olmak uğruna mücadele ettiyse, milletimizle birleşerek bu darbecilere, hainlere karşı da mücadelesini sürdürmüştür. Şu anda da bu mücadele devam etmektedir. Şimdi hesap zamanı. Bunların hukuk çerçevesinde hesabı sorulacaktır. Bir emekli polisimiz buraya, bu darbe girişiminde mücadele etmek için geliyor. Yine burada görevli imamımız, birlik bütünlük için sela okuduktan sonra kahraman polislerimizin yanına geliyor ve o da orada şehit oluyor. Toplam 50 şehidimiz var. Yaraları sarıyoruz, arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar. Milletçe bunun da üstesinden geleceğiz ve daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz."

"2'si büyükelçi 88 kişinin bakanlıkla ilişiği kesildi"

Dışişleri Bakanlığından 2'si büyükelçi olmak üzere 88 kişinin tasfiye edildiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Bizim bakanlığa da bu FETÖ'ye bağlı kişiler sistematik bir şekilde sızmış. Sınav yöntemi değiştirilmiş, klasik sınavdan çok seçmeli sınava geçilmiş, sorular ve cevaplar bunlara verilmiş ve sistematik bir şekilde başka kurumlardan da bizim bakanlığımıza geçişler olmuş. Şimdi bunların hepsini tespit ediyoruz. Şu ana kadar 2 tane büyükelçinin bakanlıktan ilişiğini kestik. Geçen sene zaten 34 kişiyi bakanlığımızdan bu kapsamda göndermiştik. Bu terör örgütüyle bağlantısı, teması tespit edilen 34 kişiyi göndermiştik. Onların da devletle ilişiği kesildi. Çalışmalarımız devam ediyor. Merkezde bulunan 88 kişinin de ilişiğini kestik. Üzerinde çalışılan kişiler var, yurt dışında görev yapanlar var, kaçmaya çalışanlar var. Örneğin, Kaan'da görev yapan bir başkonsolosluk memuru, Moskova üzerinden Japonya'ya kaçtı. Tüm bunların tespitlerini yaptık. Onlarla ilgili de işlemlerimiz devam ediyor. Yine birkaç tane büyükelçiyle ilgili titiz çalışmalarımız da devam ediyor. Her gelen ihbarı titizlikle değerlendiriyoruz. Emniyetimizden, istihbaratımızdan ve ilgili kurumlarımızdan aldığımız bilgiler de var. Bu işlemleri yapmaya devam edeceğiz. Dışişleri Bakanlığımızın da bu hainlerden temizlenmesi gerekiyor. Devletin sırlarına, devletin tüm önemli iletişimine ve sitemine bunların sızmaması gerekiyor ya da buralardan bunların temizlenmesi gerekiyor. Önümüzdeki günlerde de yine bakanlığımızdan ilişiği kesilecek kişiler de var" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.