Dink davasında tahliyelere itiraz

Dink davasında tahliyelere itiraz

Hrant Dink cinayeti davasında polis Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu'nun tahliye edilmesine savcıdan itiraz geldi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti davasında, mahkeme savcısı Evliya Çalışkan, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu hakkında verdiği tahliye kararına itiraz etti. Savcı Çalıkan, itiraz gerekçesinde, "Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Muhittin Zenit'in Erhan Tuncel'le irtibat halinde olduğu ve cinayet konusunda başından beri bilgisi olduğunu, cinayet tasarısını yetkili mercilere bildirme imkanı varken bunu yapmadığını" belirtti. Ayrıca savcı, "Zenit'in cinayetten sonra terör örgütü yöneticilerinin talimatıyla, başka ilde görevliyken Trabzon'a gelerek delil karartılmasına iştirak ettiğini" iddia etti. 

Tahliye edilen polis Özkan Mumcu'nun da "cinayet tasarısından haberdar olduğu, önceden bildiği halde örgüt yöneticilerinin talimatıyla sonuç alıcı şekilde işleme koymadığı" belirtildi. 

Savcı Çalışkan, "Zenit ve Mumcu hakkındaki kuvvetli suç şüphesi, kaçma şüphesi ve mensubu oldukları terör örgütü lider ve yöneticilerinin halen firari durumda bulunmasından dolayı tahliye kararının yerinde olmadığını" kaydetti. 

Savcı, Zenti ve Mumcu hakkında yakalama kararı çıkartılmasını ve tahliye kararlarının yeniden incelenmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.