Dink davası: MİT cevap vermedi

Dink davası: MİT cevap vermedi

Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davaya devam ediliyor. Üç gün sürecek olan duruşmalarda dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler ve dönemin MİT Bölge Başkanlığı personelinin tanık olarak dinlenmesi bekleniyor.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi kapsamında yeniden görülmeye başlanan davaya bugün Çağlayan Adliyesi’deki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde (ACM) devam ediliyor. Cinayette ihmali bulunduğu iddia edilen kamu görevlilerinin yargılandığı dördü tutuklu 85 sanıklı davanın 26. duruşma haftasında 91. duruşması görülüyor.

Tutuksuz sanıklardan dönemin Trabzon Emniyet İstihbarat Şubesi personeli Muhittin Zenit, ev hapsinde bulunan dönemin Trabzon İl Alay Komutanı Ali Öz, dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Reşat Altay, dm-Dönemin Trabzon Jandarma Komutanlığı görevlisi Volkan Şahin ve tutuklu sanıklardan Ramazan Akyürek SEGBİS aracılıyla duruşmaya katıldı.  Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, Hülya Deveci, İnci İşbulur Sebu Aslangil ve bazı sanık avukatları da duruşmaya katıldı. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan da duruşmayı izledi.

MİT CEVAP VERMEDİ

Mahkeme geçtiğimiz duruşmada, 24 Şubat 2004’te Hrant Dink’le İstanbul Valiliği’nde görüşme yapan İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanı Hüseyin Kubilay Günay, MİT görevlileri Özel Yılmaz ve Handan Selçuk’un tanık olarak dinlenilmesine karar vermişti.  Mahkeme heyeti, MİT görevlilerinin 13 Haziran’da tanık olarak ifadelerinin alınmalarına karar vermişti.

AGOS’ta yer alan habere göre, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT Bölge Başkanlığına, tanık olarak dinlenilmesine karar verilen personelin ”görevde olup olmadıklarının bildirilmesi ve tanıklık için gerekli işlemlerin yapılması için” yazı yazdı. Ancak MİT, yazışmalara cevap vermedi.

Duruşmada ayrıca dönemin Trabzon Terörle Mücadele Şubesi’nden görevli polis memuru Mustafa Kuletaş SEGBİS aracığıyla tanık olarak dinlendi. Kuletaş, FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunduğunu söyledi.  Bakırcıoğlu,  ”Yasin Hayal, hakkında çalışma yapılan biri miydi?” diye sordu. Kuletaş ise “Bildiğim kadarıyla değildi” diye yanıt verdi.

Bakırcıoğlu, Kuletaş’a Mc Donald’s bombalamasının ardından Yasin Hayal’in sorgusuna katılıp katılmadığını sordu. Kuletaş “Tutanakta imzam varsa katılmışımdır” diye yanıt verdi. Erhan Tuncel’in sorgusuna ise katılmadığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.