Dink cinayetinde ilk kez bir jandarma görevlisi tutuklandı

Dink cinayetinde ilk kez bir jandarma görevlisi tutuklandı

Hrant Dink cinayetiyle ilgili gözaltına alınan uzman çavuş Abdullah Dinç çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Dink cinayeti soruşturması kapsamında ilk kez bir jandarma görevlisi de tutuklanmış oldu.

Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada jandarma görevlilerinden uzman çavuş Abdullah Dinç çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Dink cinayetiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan uzman çavuş Abdullah Dinç ve eski uzman jandarma Yavuz Bozca dün akşam Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. İki asker savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle İstanbul 10. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

Hâkimlik, Dinç’in, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “Kasten öldürme” suçlarından tutuklanmasına karar verirken, Bozca’yı da yurt dışına çıkış yasağı getirerek adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Dink cinayeti soruşturması kapsamında ilk kez bir jandarma görevlisi tutuklanmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.