Din Adamlarının Ahlat Ziyareti

Din Adamlarının Ahlat Ziyareti

Muş’ta faaliyet gösteren İslami İlimleri Araştırma Geliştirme ve Din Adamları Derneği, çok sayıda dernek mensubu ve bazı kanaat önderleriyle birlikte Bitlis’in Ahlat ilçesini ziyaret etti.

BİTLİS - İlçede bulunan Abdurrahman Gazi Türbesi ve Selçuklu Mezarlığı başta olmak üzere birçok tarihi ve kutsal mekanı ziyaret eden din adamları, bol bol dua ettiler.

Konu hakkında açıklamada bulunan Muş Merkez Alaattin Camii İmam Hatibi ve Dernek Başkanı Mehmet Nasım Yıkın, derneğe mensup olan emekli ve çalışan din görevlileri, emekli müftüler ve bazı kanaat önderleriyle birlikte Ahlat’a bir gezi düzenlediklerini söyledi.

Yıkın, “Abdurrahman Gazi Türbesi başta olmak üzere birçok tarihi mekanı ziyaret ederek dualar okuduk. Ahlat İlçe Müftüsü ve diğer görevlilerle de tanıştık. Bu ziyaret din görevlileri arasında kaynaşmaya da vesile oldu. İlmi müzakereler amacıyla derneğimiz kurulmuştur. Hem din görevlileriyle mesleki bilgilerimizi geliştirmek hem de birlik, beraberlik ve kaynaşmayı sağlıyoruz. Zaman zaman bu tür geziler düzenliyoruz. İlçedeki tarihi mekânlarda son derece etkileyici bir ihtişama sahip. Özellikle de Abdurrahman Gazi Türbesi’ni ziyaret etmekten, son derece mutlu olduk. Bizler için oldukça güzel bir gün oldu. Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel’e de ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel ise, Muş’tan gelen ilim heyetini ilçeye ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Bu heyet tamamıyla ilmi bir heyettir. İlim ile uğraşan, medrese usulü eğitim veren bir dernektir. İlimle uğraşan herkes bu derneğe üye olabiliyor. Bunu duyunca çok sevindim. İnşallah bölgemizin her tarafına yayılacak. Ben hocalarımızın bu kadar güzel bir şekilde birlikte hareket ettiklerini görünce çok sevindim. Bu derneğin en güzel ve sevindirici tarafı ise, ayrım yapmadan çalışan ve emekli olan din görevlisi, müftüsü, müezzinin hepsinin bir arada olmasıdır. Bu hocalarımızı görünce gerçekten takdir ettim. Bölgemizin her tarafındaki tüm medrese âlimlerinin bir araya gelmeleri iyi olur. Hem fetva birliği açısından çok önemlidir hem de insanların dini konudaki sıkıntısına çok rahat çözüm bulunabilir. İnşallah bu birliktelik gelişerek devam eder. Bizlere de örnek teşkil eder. İlçemizi ziyaret ettikleri içinde dernek mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

Ahlat’taki tarihi ve doğal güzellikleri gezen din adamları daha sonra Muş’a hareket ettiler.

Din Adamlarının Ahlat Ziyareti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.