Dilek Doğan davasında avukat ve izleyicilere gözaltı

Dilek Doğan davasında avukat ve izleyicilere gözaltı

Polis kurşunuyla öldürülen 25 yaşındaki Dilek Doğan'ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın ikinci duruşması görülüyor. 

İstanbul Sarıyer’e bağlı Küçük Armutlu Mahallesi'nde, 18 Ekim 2015 günü polis kurşunuyla öldürülen 25 yaşındaki Dilek Doğan'ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın ikinci duruşması görülüyor. Mahkeme kapalı duruşma kararı aldı. Kararı protesto etmek için salondan çıkmayan avukat ve izleyicelerden en az 20 kişi gözaltına alındı.

Doğan'ın katili polis memuru Y.M'nin "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" suçundan yargılandığı davaya İstanbul Adliyesi'nde 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Dilek Doğan'ın ailesi ve avukatlarının hazır bulunduğu davaya sanık Y.M katılmadı. CHP Milletvekilleri Gamze İlgezdi, Hilmi Yarayıcı, sanatçı Pınar Aydınlar, Gezi Parkı Eylemleri sırasında öldürülen Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan duruşmayı izlemek üzere salondaydı.

TANIKLAR DİNLENDİ

Sanık Y.M, 17 Şubat'ta görülen ilk duruşmada yaptığı savunmada, Doğan'ın ağabeyi Mehmet Doğan'ın kendisine hakaret ettiğini ve arbede yaşandığını bu esnada silahın ateş aldığını ifade etmişti. Olay anında hazirun olarak bulunan Tayfun Yücebağ, tanık olarak dinlendiği duruşmada sanık Y.M'nin söylediklerini yalanladı. Yücebağ, olay anında içerde olduğunu ve iddia edildiği gibi polis ekipleriyle aile arasında hakaret ve arbede yaşanmadığını söyledi.

Duruşmada dinlenen ikinci tanık ise operasyonu gerçekleştiren ekipte bulunan polis Gökhan Dumanlı oldu. Silah patlamadan evvel Doğan ailesinin hakaret ettiğini ve bunun ardından arbede yaşandığını söyleyen tanık, kendilerine "Pis herifler, galoş giyin" denilerek hakaret edildiğini iddia etti.

OLAY ANINA AİT GÖRÜNTÜLER SALONDA GERGİNLİK YARATTI

Katılan avukatları, deliller toparlanmadığı ve dosyada eksikler bulunduğu için esas hakkında beyanda bulunmayacağını açıkladı. Dilek Doğan'ın vurulmasından sonraki telsiz konuşmalarına dayanarak, Doğan'ın yaralı bir şekilde 45 dakika ambulansın gelmesi için evde bekletildiğini söyleyen katılan avukatları, olay anından önce telsiz konuşmalarını da talep etti. Katılan avulatarının talebi üzerine olay anına ait görüntüler izletildi. Görüntülerin izletilmesine itiraz eden sanık avukatının, katılan avukatlara "Haddinizi bilin" demesi üzerine Doğan'ın avukatı "Had bildirmeyi müvekkillerinizden mi öğrendiniz" diye tepki gösterdi. Tartışmanın ardından görüntülerin izlenmesine devam edildi. Dilek'in öldürüldüğü anın gösterildiği sırada kardeşi Mazlum Doğan "Katil polis hesap verecek", "Sizden adalet beklemiyoruz", "Benim adım Mazlum Doğan burayı başınıza yıkacağın" diyerek tepki gösterdi. Mahkeme salonundan çıkarılması istenen Doğan çıkmayınca mahkemr heyeti salonu terk etti. Salondaki gerginlik koridora da taşındı. Salondan çıkan iki kişi polis tarafından feci şekilde dövüldü.

DAVA KAPALI GÖRÜLECEK

Salonda yaşanan gerdinliğin ardından savcı müteala vererek davanın kapalı olması yönünde görüş bildirdi. Savcı mütealasında, mahkeme heyetinin öldürülmekle tehdit edildiğini ve seyircinin slogan atarak duruşmanın disiplininin bozulduğu gerekçesiyle CMK 182 maddesi gereğince duruşmanın güvenliğinin kamu güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti ise duruşma sırasında çıkan gerginliği gerekçe göstererek duruşmanın güvenliğinin kalmadığı iddiasıyla duruşmaların kapalı yapılmasına karar verdi. Kararın ardından salonda "Dilek için adalet istiyoruz", "Dilek'in hesabı mahşere kalmayacak" sloganları atıldı.

AVUKATLAR DAHİL 20 KİŞİYE YAKIN GÖZALTI

Dilek Doğan davasında gizlilik kararı verilmesinin ardından mahkeme heyeti ara verdi. Salondaki izleyiciler ve avukatlar mahkemenin aldığı davanın kapalılık kararına tepki göstererek salonu terk etmedi. Bunun üzerine salona giren polis, aralarında avukat Barkın Timtik ve Günay Dağ'ın da olduğu 20'ye yakın kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar adliye önündeki gözaltı aracında bekletiliyor. (EVRENSEL) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.