Dikili'de mülteci kampı protestosu

Dikili'de mülteci kampı protestosu

Dikili'de yaşayan yurttaşlar, AB ve Türkiye arasında yapılan mülteci anlaşması ardından Dikili'de kurulacak mülteci kampını protesto ederek,"Dikili'de mülteci kampını istemiyoruz" dedi.

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yapılan mülteci anlaşmasının ardından İzmir'in Dikili ilçesinde kurulacak mülteci kampına ilişkin Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve yüzlerce Dikilili katıldı. Eylemde "Dikili mülteci kampına hayır" yazılı pankart ile "Sen ben yok Dikili var"', "Susma haykır sığınma kampına hayır", "Yarın Dikili için çok geç olabilir" ve "Dikili uyuma kentine sahip çık" dövizleri taşındı. Açıklamada konuşan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili'nin bir turizm kenti olduğunu ve kamp için uygun olmadığının altının çizdi. 

Dikili Kaynarca mevkisinde sekiz yüz bin metrekare alana kamp yapılacağını öğrendiklerini fakat hiçbir resmi bilgi alamadıklarını belirten Tosun, "Yapılacağı söylenen kampta 20 bin kişi barındırılacağı sanılıyor. Dikili bunu kaldıramaz. Dikili'de yaşayanlar olarak sığınmacı kampı istemiyoruz" dedi. Yetkililerden kent için verilecek bir kararın ilçe halkına danışmayı beklediklerini ifade eden Tosun, "Gelecek olan göçmenlerin sadece parmak izleri alınıp ve kayıtları yapılacaksa kamp alanlarına gerek yoktur, bu iş limanda yapılabilir" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.