DFG: Onurlu gazeteciler hakikati haykırmaya devam edecek

DFG: Onurlu gazeteciler hakikati haykırmaya devam edecek

Gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren DFG, “Yürekli ve onurlu gazeteciler, kötülükleri ifşa etmeye, doğruları yazmaya ve hakikati haykırmaya devam edecektir” açıklaması yaptı.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), gazetecilerin gözaltına alınmasına dair açıklama yaptı. Açıklamada, Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal, Önsöz Kültür Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Songül Yücel, Önsöz yazı kurulundan çizer Sena Şat ve Nuran Güvenilir, Mücadele Birliği Gazetesi Yazı Müdürü Ezgi Yergin ve Mücadele Birliği Platformu Temsilcisi Muhammed Hizmetçi’nin gözaltına alınmasına değinildi. 

Mücadele Birliği gazetesinin yayımlandığı Yeni Dönem Yayıncılık’ın da bugünkü baskınlarda hedef alındığının hatırlatıldığı açıklamada, “Son olarak Halk TV programcısı Serhan Asker, program çekimi yapmak için gittiği İzmir'de hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle havalimanında gözaltına alındı” denildi. 

Açıklamada, “Bundan önce 3 Ekim günü Dersim’de Yeni Demokrasi Muhabiri Ertan Çıta ve Yazı İşleri Müdürü Tuba Apaydın gözaltına alınmış, Ertan Çıta 5 Ekim günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Yine aynı tarihte Halk TV’de yayınlanan bir program sırasında Ankara gerçekleştirilen bombalı saldırıya yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle gazeteci Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatılmış, akabinde gözaltına alınmıştı. Arslan'ın Halk TV'deki programı da yayından kaldırılmıştı” diye belirtildi. 

‘KORKTUKLARININ AÇIK GÖSTERGESİ’

Ahmet Kanbal’ın bugüne kadar birçok usulsüzlüklere dair ses getiren habere imza attığına vurgu yapılan açıklamada, devamla şu ifadelere yer verildi: “Son günlerde yine tecavüze uğradıktan sonra ajanlığa sürüklenen kadın ve korucuların karıştığı tecavüz olayı ile kayyumların usulsüzlüklerini aktaran haberlere imza atan Kanbal’ın bu haberleri nedeniyle hedef haline getirildiğini tahmin etmekteyiz. Bu tarz yönelimlerle gerçekler karanlıkta bırakılamaz. Ahmet Kanbal’ı derdest ederek, prangalara vurarak susturamazsınız. Yürekli ve onurlu gazeteciler, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da kötülükleri ifşa etmeye, doğruları yazmaya, hakikati haykırmaya devam edecektir. 

Bu vesileyle bir kez daha Mardin’de gözaltına alınan Ahmet Kanbal, İzmir’de Serhan Asker ile İstanbul’da Songül Yücel, Sena Şat, Nuran Güvenilir, Ezgi Yergin ve Muhammed Hizmetçi’nin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Ayrıca 5 Ekim günü tutuklanan Yeni Demokrasi muhabiri Ertan Çıta’nın da bir an önce tahliye edilmesini bekliyoruz. Tüm ulusal ve uluslararası basın meslek örgütleri, gazeteciler ve demokrasi çevrelerine de gazetecileri yalnız bırakmamaları, dayanışmayı büyütmeleri çağrısında bulunuyoruz.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.