Devrimci Parti üyelerinin emniyetteki sorguları bugün başlayacak

Devrimci Parti üyelerinin emniyetteki sorguları bugün başlayacak

Devrimci Parti üyelerine yönelik yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 11 kişinin emniyet sorgularının akşam saatlerinde başlaması beklenirken, Edirne’de gözaltına alınan HDP Edirne merkez İlçe Eşbaşkanı Müzeyyen Belke ve 7 öğrenci serbest bırakıldı.

İstanbul'da 1 Mart'ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 11 Devrimci Parti üyesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü’nde tutulmaya devam ediliyor. 11 kişinin şimdiye kadar emniyet sorguları yapılmazken, avukatlar 11 kişi ile ancak gece saatlerinde görüşebildi.

Gözaltına alınan 11 kişinin bugün akşam saatlerinde TEM sorgularına başlanması bekleniyor.

Edirne'de gözaltına alınanlar serbest 

Edirne’de de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan HDP Edirne merkez İlçe Eşbaşkanı Müzeyyen Belke ve 7 Trakya Üniversitesi öğrencisi, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 

8 kişinin yaklaşık bir ay önce yapılan bir basın açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi. 8 kişi, daha önce de gözaltına alınmış ve tutuklama talebiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

İstanbul Üniversitesinde 7 öğrenci gözaltına alındı

Öte yandan İstanbul Üniversitesi'nde okuyan 7 öğrenci polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenciler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Öğrencilerin, “2011 gösteri ve yürüyüşler kanuna muhalefet” ile “görevli devlet memuruna mukavemet” gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.