Deutsche Welle'den Bakanlığa dava

Deutsche Welle'den Bakanlığa dava

Deutsche Welle (DW), Conflict Zone programının kayıtlarına el koyan Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı'na dava açtı. DW Yayın Konseyi de başlatılan hukuki girişime destek verdi.

DW'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Deutsche Welle (DW), gerçekleştirdiği bir söyleşisine ait video materyallerinin geri verilmesi talebiyle Ankara'da Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açmıştır.

DW'de yayınlanan Conflict Zone adlı programın moderatörü Michel Friedman’ın 5 Eylül 2016 tarihinde Ankara'da gerçekleştirdiği TV söyleşisinin çekiminden sonra video materyallerine Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın talimatıyla el konulmuştu.

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı, DW'nin olaydan bir gün sonra öğlene kadar tanıdığı sürede kayıtların geri verilmesi talebini yerine getirmedi. Daha sonra DW'nin avukatları tarafından tanınan ikinci süre de Türk tarafınca dikkate alınmadı. DW şimdi de materyallerin geri verilmesi talebiyle Ankara'daki Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.