Destici: HDP barajı aşamazsa 400'ün üzerinde vekil çıkartırız

Destici: HDP barajı aşamazsa 400'ün üzerinde vekil çıkartırız

Cumhur İttifakı içinde yer alan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP'nin barajı aşmaması gerektiğini söyleyerek, "HDP baraj altında kalırsa 400'ün üzerinde vekil çıkartırız" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı içinde partilerinden 18 aday olduğunu, ancak kaçının seçilebileceğini söylemenin zor olduğunu söyledi.

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova’nın sorularını yanıtlayan Destici, iddialı açıklamalarda bulundu. Destici “HDP barajı aşarsa 350 milletvekili, aşamazsa 400’ün üzerinde milletvekili çıkarırız” dedi. Destici, Tayyip Erdoğan’ın da ilk turda seçileceğini öne sürdü.

‘İKİNCİ ANADİLE İZİN VERİLMEZ’

“HDP’nin barajı aşmaması gerekir” ifadesini kullanan Destici “HDP eşittir PKK. Ben Selahattin Demirtaş’ı ziyaret eden siyasileri de kınıyorum. Millet İttifakı’nın Kürt seçmene yönelik söylemini samimi bulmuyorum. Popülist politika yapıyorlar. Cumhurbaşkanlığını HDP’nin desteği ile kazanma gibi bir hesapları var. Bu ülkede ikinci bir anadile devlet de, millet de müsade etmez” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.