Derviş ve Sultan evlendi

Derviş ve Sultan evlendi

Yüksekova’nın renkli simalarndan Derviş Karaman, Sultan Ablak ile evlendi.

ÖMER OĞUZ
YÜKSEKOVA HABER

Yüksekova’nın sevilen isimlerinden Derviş Karaman haftasonu yapılan düğünle ilçeye bağlı Babülan köyünde yaşayan Sultan Ablak ile hayatını birleştirdi.

haberinfotograflari.gif

Sağdıçlığını Abdullah Zeydan’ın yaptığı düğüne Yüksekova, Şemdinli, Hakkari, Çukurca başta olmak üzere çevre illerden ve yurt dışından çok sayıda kişi katıldı. İlk gün oldukça renkli geçen düğün ikinci gün Lice’de 2 kişinin hayatını kaybettiği olaylar nedeniyle sona erdirildi. Sanatçı Kemalê Amed’in sahne aldığı düğünde gelin ve damada takılar takıldı.

Derviş ve Sultan çifti, mutlu olduklarını ve düğünlerine katılan herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Sağdıç Abdullah Zeydan da, Derviş Karaman’ın Yüksekova’da fedakarlığı, iyi niyetiyle tanındığını belirterek, “Böyle bir arkadaşın sağdıçlığını yapmak benim için büyük bir şereftir. Derviş arkadaşın ailesini uzun yıllardır tanıyoruz, akrabayız, komşuyuz. Çok değerli bir insan. Bütün bu Gever’de herkein düğününe, cenaze törenine, hasta ziyaretlerine katılmış. Bizim için Derviş arkadaşımızla böyle bir günde beraber olmak bir güzellikti. Cenabı Allah nasip etti, bu mutluluğu bize yaşattı. Gelin tarafı da çok değerli aile. Onlara da bize gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz. Yüksekova halkı da bizi düğünde yalnız bırakmadı. Derviş’i bu mutlu gününde yalnız bırakmadılar. Biz de Yüksekova halkına teşekkür ediyoruz. Düğünümüzü henüz bitmeden sonlandırmak zorunda kaldık. Çünkü Lice’de 2 arkadaşımız katledildi, şehit edildi. Biz şehitlerimiz ortadayken bu acı varken burada oynayamazdık. O nedenle düğünümüzü yarıda kesmek zorunda kaldık. Çünkü bu şehitler sadece Lice’nin şehitleri değil, bütün Kürdistan’ın şehitleridir. Onlar nasıl ki geçen sene Yüksekova’da katledilen 3 arkadaşımıza Lice’de Amed’de, Kürdistan’da, Türkiye’nin her yerinde sahip çıktılarsa biz de bugün Lice’deki şehitlerimize sahip çıkmak zorundayız. Çünkü bizim kaderimiz bir, acımız bir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum