Dersim'de Lice kınaması

Dersim'de Lice kınaması

BDP'liler Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde çıkan olaylarda 2 kişinin öldürülmesini oturma eylemi ve yürüyüşle protesto etti.

DERSİM -  Sanat Sokak üzerinde toplanan yaklaşık 300 kişi, Cumhuriyet Bulvarı üzerine yürüyerek, burada karayolunu çift taraflı trafiğe kapatarak 10 dakika süren oturma eylemi yaptı.

Eylem ardından slogan atarak Seyit Rıza Meydanı'na gelen grup adına konuşan BDP Dersim İl Başkanı Ergin Doğru, AKP'nin Lice'de kan döktüğünü ve yapılanların hesabının sorulacağını ifade ederek, şöyle dedi:

"Katillerin doğru bir sözü yok. Bu katiller halklarımıza düşman, çocuklarımıza düşman, kadınlarımıza düşman. Mevcudiyetlerini ancak kanla sağlıyorlar. Biz barış dedikçe değişmeyen devlet kafası kan, kan, kan diyor. Başbakan kana doymuyor, askeri araçlarda yapılan anoslar ile Lice'de bir katliama zemin hazırlanmıştır. Bunun talimatını Başbakan vermiştir, AKP bu katliamların hesabını verecektir."

Basın açıklaması ardından protestocular dağıldı.

Dersim'de Lice kınaması

Dersim'de Lice kınaması

Dersim'de Lice kınaması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.