Dersim'de 5 kişi gözaltına alındı

Dersim'de 5 kişi gözaltına alındı

Dersim'de halk, İstanbul Okmaydanı'ndaki polis müdahalesi sırasında hayatını kaybeden Uğur Kurt ve Ayhan Yılmaz'ın ölümünü protesto etti.

DERSİM - Alınan bilgilere göre, dün akşam Sanat Sokak ve Cumhuriyet Caddesi'nde yerel saat 20.00 sıralarında toplanan yüzleri maskeli grup önce çarşı merkezine elektrik veren trafonun kapılarını kırdı. Gruptakiler daha sonra kent merkezine giden elektrik akımını keserek, Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi ile TOMA ve zırhlı araçları taşlayıp molotof kokteyli attı. Molotof kokteylleri nedeniyle 2 polis aracı yanma tehlikesi geçirdi. Araçlar TOMA'lardan sıkılan su ile söndürüldü. Polis, eylemci gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Olayların ardından bu sabah saatlerinde Dersim Haklar Derneği üyelerinin evlerine yaptıkları baskınlarda olaylarla ilgisi olduğu iddia edilen 5 kişiyi gözaltına aldı.

5 kişi sorguları yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.