Dersim'de 3 kişi gözaltına alındı

Dersim'de 3 kişi gözaltına alındı

Dersim'de, Soma'da yaşanan faciada yaşamını yitiren madenciler için bir eylem düzenlendi. Eylem sırasında polis göstericilere saldırırken en az üç kişi gözaltına alındı.

Dersimli gençlerde, Soma'da yaşanan faciayı Sanat Sokağı'ndan Seyit Rıza Meydanı'na gerçekleştirdiği yürüyüşle protesto etti.

"Katil devlet hesap verecek" ve "Hükümet istifa" sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından Soma'da yaşamını yitiren maden işçileri için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından meydanda yapılan oturma eyleminden sonra ise gençler, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu'na doğru yürüyüşe geçti. Polis, karakola yürümek isteyen gençlere tazyikli su ile müdahale etti. Gençlerin taş ve cam şişelerle karşılık vermesi sonrası zırhlı araçlarla Cumhuriyet Caddesi ve ara sokakları abluka altına alan sivil giyimli polisler 3 kişiyi gözaltına aldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.