Derik Belediyesinin tabelası 3 günde 3 defa değişti

Derik Belediyesinin tabelası 3 günde 3 defa değişti

Derik Belediyesi'nde 3 dilli tabela önce söküldü, sonra 2 dilli geri takıldı, tekrar söküldü, şimdi ilk halinde asıldı

Derik Belediyesi’ne Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün kayyum olarak atanmasının ardından, belediyenin iki cephesinde bulunan Türkçe, Kürtçe ve Ermenice yazılı tabela 3 gün önce sökülerek, yerine Türk bayrağı asıldı. Ermenice yazı çıkarılarak Türkçe ve Kürtçe olarak yenilenen tabela, önceki akşam polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında yeniden yerine asıldı.

DBP’li Belediye Başkanıyerine kayyum olarak atanan Kaymakam Safitürk’ün talimatı ile söküldüğü belirtilen ’Derik Belediyesi’ yazılı tabela, dün gece saat 23.00 sıralarında yeniden söküldü. Polis memurları tarafından belediye binası karşısında bulunan kaymakamlık konutuna götürülen tabela, daha sonra Ermenice eklenerek yeniden getirildi. Türkçe, Kürtçe ve Ermenice ’Derik Belediyesi’ yazılı olan tabela gece geç saatlerde itfaiye aracı ile yeniden belediye binasına asıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.