Derik Belediye eşbaşkanları tutuklandı

Derik Belediye eşbaşkanları tutuklandı

Derik'te 4 gün önce gözaltına alınan Derik Belediye eşbaşkanları Abdulkerim Erdem ve Sabahat Çetinkaya ile belediye eşbaşkan yardımcısı ve bir yurttaş tutuklandı.

Mardin'in Derik ilçesinde 4 gün önce gözaltına alınan ve "güvenlik" gerekçesiyle Mardin'e sevk edilen Derik Belediye eşbaşkanları Abdulkerim Erdem, Sabahat Çetinkaya, Derik Belediyesi Eşbaşkan Yardımcısı Murat Özüçalışır, Derik Belediye Meclis üyeleri Yaşar Acabey ve Mustafa Kutlar ile 2 gün önce gözaltına alınan Cebrail Parıltı, SEGBİS sistemiyle Derik savcısına ifade verdi. 

İfade işlemlerinin ardından 6 kişi tutuklama talebiyle Derik Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Yine SEGBİS üzerinden alınan ifadelerin ardından belediye eşbaşkanları Erdem ve Çetinkaya, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Özüçalışır ile Cebrail Parıltılı "örgüt üyesi olma" iddiasıyla tutuklandı.

Meclis üyeleri Acabey ve Kutlar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.