Derecikli 14 yaşındaki Aram, atık malzemelerden sensörlü araba yaptı

Derecikli 14 yaşındaki Aram, atık malzemelerden sensörlü araba yaptı

Hakkari'nin Derecik ilçesinin Yeşilova Köyünde ikamet eden 14 yaşındaki Aram Kaynak atık malzemelerden araba yaptı.

Hakkari'nin Derecik ilçesinin Yeşilova Köyünde yaşayan 14 yaşındaki Aram Kaynak, 2 yıl önce hobi olarak atık malzemelerden üretim yapmaya başladı. Mehmetçik Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Kaynak, çöpe atılan malzemeleri kullanılabilir bir hale getiriyor.

whatsapp-image-2024-05-07-at-16-07-54-1.jpeg

14 yaşındaki çocuğun atıktan yaptığı robotik aletler büyük beğeni topluyor. Bu malzemelerden yaptığı helikopterden sonra ürettiği sensörlü araba da çevresindekilerin ilgisiyle karşılaştı. Yeteneğiyle dikkat çeken Kaynak, üretimini evinin önünde köylülere sergiliyor.

whatsapp-image-2024-05-07-at-16-07-54.jpeg

Yaptığı robotik aletlere yaşıtlarındansa köy büyüklerinin ilgi gösterdiğini vurgulayan Kaynak, “Okul çıkışından sonra eve gelip atık malzemelerden ne yapacağıma karar verip uygulamaya geçiyorum. Zamanla kendime olan güvenim arttı.” dedi.

whatsapp-image-2024-05-07-at-16-07-57-1.jpeg

Daha önce kimse tarafından üretilmemiş bir eser yapmak istediğini belirten Aram, “İnşallah en kısa zamanda bu hayalimi de gerçekleştireceğim.” diye belirtti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.