Derecik sınır kapısının yolu 6 yıldır bitirilemiyor

Derecik sınır kapısının yolu 6 yıldır bitirilemiyor

Hakkari’nin Derecik Gümrük Kapısı ile Derecik ilçe merkezi arasındaki yol çalışmaları 6 yıldır devam ediyor.

10 Mayıs 2023 tarihi itibariyle yolcu giriş çıkışlarına açılan Derecik Gümrük Kapısı’nın bitmeyen yol çalışmaları vatandaşları mağdur ediyor. 6 yıl önce başlatılan çalışmaların bir bölümü tamamlanırken yolun halen stabilize olması ve yolda oluşan çukurlar sürücülere zor anlar yaşatıyor.

drcyol3.jpg

Dinç: 6 yıldır 2 mahallemiz ve sınır kapımız ciddi anlamda mağdur

Yolla ilgili Yüksekova Haber’e açıklama yapan Derecik Belediye Başkanı Hasan Dinç, “Öncelikle Derecik’e göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı Yüksekova Haber ekibine teşekkür ederim. Bahse konu olan yol yaklaşık 6 yıl önce başlamış olup bitmek bilmeyen bir negatif enerji ile ilerliyor. 6 yıldır 2 mahallemiz ve sınır kapımız ciddi anlamda mağdur” dedi.

drcyol2.jpg

"Takipçisi olacağız"

Yolda çalışan yüklenici firma ile irtibata geçtiklerini belirten Dinç, “Onlarla da iletişimimizi koparmayıp sürekli bu işin takipçisi olacağımızı ilettik. Belediye olarak yapabileceğimiz bir alan değil. Bizim sorumluluğumuzda olan bir alan değil. O nedenle bizim de elimiz kolumuz bağlı. Biz bazen yetkimiz olmadan greyderlerle bir çalışma sapsak da esasında bir yetkimiz yok. Yakın tarihte gerek Valimizle gerekse Ulaştırma Bakanımızla irtibata geçip bu konuda biraz daha hassas ve hızlı olmaları için adımlar atacağız” dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum