Depremzedeler soğukta dışarıda bekliyor

Depremzedeler soğukta dışarıda bekliyor

Türkiye -İran sınırında meydana gelen depremde 9 kişinin yaşamını yitirdiği Başkale'de, depremzedeler soğukta dışarıda bekliyor.

Türkiye - İran sınırında meydana gelen 9 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce evin yıkıldığı ve binlerce hayvanın enkaz altında kaldığı Başkale'nin 4 mahallesinde yurttaşların acil ihtiyaçları akşam saatlerine kadar karşılanamadı. Evlerine giremeyen yurttaşlar gece saatlerine kadar hem kendileri hem hayvanlarının barınacağı çadırların kurulmasını bekledi.

Depremin vurduğu 120 haneli Özpınar (Elbîs) Mahallesi'nde kerpiç ve taştan yapılan 60'tan fazla ev yıkılırken, çoğu da ağır hasar aldı. Ahırlarda yüzlerce havyan öldü. Depremzedeler, ekiplerin olayın yaşanmasından 2 saat sonra gelmesinden dolayı can kaybının fazla olduğunu iddia etti. Evleri hasar alan ve soğukta dışarıda bekleyen Özpınar sakinleri, hayvanları ve kendileri için çadırların kurulmasını bekliyor. 

Güvendik Mahallesi'nde ise 1 kişinin enkazın altında kalarak yaşamını yitirdiği belirtilirken, enkaz altında kalan onlarca yurttaşın ise kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri sürüyor. Mahallede neredeyse tüm evler kullanılmaz hale geldi.

Güvenler Mahallesi'nde de çok sayıda ev yıkılırken, mahallede enkaz altında kalarak yaralanan çok sayıda kişi ise hastanelere sevk edildi. Bu mahallede de yüzlerce hayvan öldü. Yurttaşlar, çadır ve temel ihtiyaçların karşılanmasını bekliyor. Sağ kalan hayvanlar ise barınma olmadığı soğukta bekletiliyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.