Demokratik Suriye Güçleri'nin ilerleyişi sürüyor

Demokratik Suriye Güçleri'nin ilerleyişi sürüyor

Hol'un güneyinde 2 köy daha özgürleştiren Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları, Şehba bölgesindeki DAİŞ çetelerine bir adım daha yaklaştı.

Hesekê'nin güneybatısına doğru ilerleyişlerini dün geceden bu yana sürdüren Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Hol kasabasının 30 km güneybatısında bulunan Um Hecere ve Um Hecere El -Hezîn köylerini de DAIŞ çetelerinden tamamen temizleyerek özgürleştirdi.

haberinfotograflari.gif

haberingoruntuleri.gif

Operasyon sonucu yapılan köylerde yapılan arama tarama faaliyetleri sonucu, çetelere ait üzeri kapalı tüneller görülürken 2 kalaşnikov ve bir BKC silahına ele geçirildi. QSD çatısı altındaki Cizir Tugayları savaşçıları, köylerin özgürleştirme operasyonu esnasında çetelerin kaçarak uzaklaştıklarını belirtti. QSD savaşçıları, dün gece de Hol'un güneybatısında bulunan Meştel ve Mişwar köylerini özgürleştirmişti.

QSD çatısı altındaki Ceyş El-Suwar (Devrimciler Ordusu) savaşçıları ise Marê koridorunda bulunan Til Rifet kasabasının güneyinde bulunan Kefer Nasihê köyünü El-Nusra ve Ehrar El-Şam çetelerinden arındırarak, özgürleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.