Demirtaş’tan sorunların çözümü için diyalog vurgusu

Demirtaş’tan sorunların çözümü için diyalog vurgusu

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, yaşanan her şeye rağmen diyalog kapılarının açık olması gerektiğini belirterek “Bütün bu sorunların varlığı görüşmememize için değil görüşmemiz için gerekçedir” dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaşanan çatışmalar, sokağa çıkma yasakları, özyönetim tartışmaları ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun HDP ile randevusunu iptal etmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Demirtaş, çatışmaların sona erdirilmesi için diyalog kanallarının açık tutulması gerektiğini belirtti.

‘Halk bizden çözüm bekliyor’

Başbakan Davutoğlu’nun HDP ile görüşmesini iptal etmesine değinen Demirtaş, “Kendisi bizimle randevu talep ettikten sonra bizi hain ilan etmedi mi? Hain manşetleri attırmadılar mı gazetelere? Uslupsa ondan daha çirkin uslup var mı? Biz buna rağmen görüşmeyi iptal etmedik. Çünkü halk bizden çözüm bekliyor. Projesi olanın özgüveni de olur. Randevuyu Sırrı Süreyya Önder’den mi aldılar? Sırrı beyin bir lafıyla görüşmeyi iptal ediyorlar. Dolayısıyla burada bir bahane oluşturma var. Burada ucuz bir gerekçe oluşturma çabası var” dedi.

haberingoruntuleri.gif
Yaşanan sorunların çözümü için herşeye rağmen diyalog kapılarının açık tutulmasının önemine vurgu yapan Demirtaş, “Bütün bu sorunların varlığı görüşmememiz için değil görümemişz için gerekçedir” dedi

Soruşturmalar

Demirtaş, haklarında başlatılan soruşturmalara ilişkin savcılara seslenerek, “Bizi hain ilan edenler, dokunulmazlığımızı kaldırmak isteyenler, bir an önce asılmalı, idam edilmeli, infaz edilmeli diyenler, parti kapatma için harekete geçenler, madem bu kadar vatanseversiniz, memleketi soyanlarla, rüşvetçilerle hırsızlarla ilgili neden bu kadar hızlı harekete geçmediniz?” dedi.

İstanbul Barosu’nun açıklaması

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın, Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) 14 maddelik “özerklik” deklarasyonuna karşı yayınladığı 14 maddelik bildiriyi, “Utanç vesikası” olarak niteleyen Demirtaş, “Burada Baro başkanı öldürüldü sesleri çıkmadı. Roboski Katliamı yaşandı gıkları çıkmadı, biri çıktı,’Kabul etseniz de etmeseniz de rejim değişmiştir Başkanlık sistemine fiilen geçtik’ dedi, bu barocuların gıkı çıkmadı, Şimdi demokratikleşme ve birlikte yaşam beyannamesine karşı ırkçı reflekslerle faşist duygularla  bildiri yayınlıyorlar… Dünyanın her yerinde cahil aydınlar var ama oran olarak bizim ülkedeki kadar hiçbir yerde yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.