Demirtaş'tan 'AK Partili Kürtler' tahmini

Demirtaş'tan 'AK Partili Kürtler' tahmini

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden Amerikan dergisi Foreign Policy'ye konuştu. Demirtaş, Kürtlerin referandum tercihlerine ilişkin tahminini açıkladı.

Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Esbaşkanı Selahattin Demirtaş, ABD’nin etkili dış politika dergisi Foreign Policy’nin sorularını yanıtladı. Demirtaş, referandumda sonucu belirleyecek kesimlerden biri olduğu düşünülen Kürtlerin oy tercihlerini değerlendirdi.

Derginin sorularının avukatları aracılığıyla yazılı olarak yanıtlayan Demirtaş, ‘barış müzakerelerinin başarısız olması ve ardından gelen baskı sonrasında, Erdoğan’ın Kürtlerden oy almak için çabalaması gerekeceğini’ söyledi. HDP Eş Başkanı, geçmişte AKP’ye oy veren Kürtlerin ‘önemli bir kesiminin’ referandumda ‘hayır’ diyeceği öngörüsünde bulundu. Demirtaş, “AKP’nin sertlik yanlısı politikalarının yanı sıra demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün askıya alınması, Kürtler tarafından reddedildi. AKP’yle aralarına mesafe koyuyorlar” dedi.

HDP Eş Başkanı, kendisinin tutuklanmasının anayasa değişikliklerine karşı muhalefeti engelleme amacı taşıdığından ‘kesinlikle’ emin olduğunu da söyledi. Demirtaş, “Beş aydır hukuksuz bir biçimde tutuluyoruz ve davanın ne zaman başlayacağını bilmiyoruz. Bir yargı süreciyle değil, hukuk dışı bir uygulamayla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı. (Dış Haberler)

MAKALENİN İNGİLİZCE TAM METNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum