Demirtaş'ın ifadesine fezleke hazırlandı

Demirtaş'ın ifadesine fezleke hazırlandı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın savcılığa verdiği ifade için de fezleke hazırlandığı öğrenildi. Fezleke Meclis'e ulaştı.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında hazırlanan bir fezleke daha Meclis’e ulaştı.

Demirtaş’ın 4 Kasım 2016 tarihinde Diyarbakır’daki evinde gözaltına alınıp götürüldüğü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nda verdiği ifade fezlekeye dönüştü.

Demirtaş’ın gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı savcılıkta verdiği ifade Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesiyle fezleke konusu yapıldı.

Demirtaş, ifadesinde “Bizler seçilmiş halk temsilcileriyiz. Şahsımızı değil bizi seçen seçmen kitlelerini temsil ederiz. Şu anda da yasamanın, Parlamento’nun dokunulmazlığa sahip bir üyesiyim. Milletvekili sıfatıyla karşınızdayım. Benim temsil ettiğim bu kimliğe ve halkın iradesine saygısızlık yapılmasına izin vermem mümkün değildir. Ben adil ve tarafsız bir yargı huzurunda hesap vermekten asla çekinmiyorum. Veremeyeceğim hiçbir hesabım yoktur. Ülkemizde yargının saygınlığı ayaklar altında iken düğmesiz olan cüppelerini iliklemeye çalışan böylesi bir yargılamanın öznesi olmayı da asla kabul etmeyeceğim. Sizin şahsınıza ve kişiliğinize yönelik hiçbir tereddüdüm ve saygısızlığım yoktur. Ancak şaibelerle dolu bir siyasi geçmişe sahip olan Erdoğan emretti diye başlatılan bu yargı tiyatrosunda figüran olmayı kabul etmiyorum. Soracağınız hiçbir soruya cevap vermeyeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.