Demirtaş'a 'katil' diyen 4 kişiye hapis cezası

Demirtaş'a 'katil' diyen 4 kişiye hapis cezası

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için ‘katil’ ifadesini kullanan aralarında HÜDA-PAR üyesi ve AA muhabirinin olduğu 4 kişiye ‘hakaret’ suçundan 3’er ay hapis cezası verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a 6-8 Ekim Kobani eylemlerini üzerinden Twitter’dan ‘katil’ diyen ve çeşitli hakaretlerde bulunan 4 kişiye ‘hakaret’ suçundan 3’er ay hapis cezası verildi.

Ankara 30’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde Demirtaş’ın “müşteki” olarak yer aldığı davada savcılık, sanıklar Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Yüksek İstişare Kurulu üyesi Süleyman Atmaca, Adem Özköse, Anadolu Ajansı (AA) muhabiri olduğu belirtilen İbrahim Toprak ve Nevvab Temel’in kullandığı ‘katil’ ifadesinin suç olduğuna hükmetti.

‘BİZ YAZMADIK’

MA’dan Hayri Demir’in haberine göre sanıklardan Nevvab Temel ve İbrahim Toprak mahkemede hakaret ifadesinin yer aldığı paylaşımlarının kendilerine ait olmadığını ileri sürdü. Temel, sosyal medya hesabının olmadığını ve suçsuz olduğunu, sanık Toprak ise hesabının çalındığını ve ilgili paylaşımların bu şekilde yapıldığını söyledi.

‘KATİL İFADESİ ELEŞTİRİDİR’

HÜDA-PAR yöneticisi Atmaca ise 6-8 Ekim’de partisinin 27 il ve ilçe binasının yakıldığını iddia ederek ‘katil’ ifadesinin ise ‘eleştiri’ olduğunu söyledi. Paylaşımlarının kendisine ait olduğunu ifade eden Özköse de ‘basın özgürlüğü’ kapsamında bu ifadeyi kullandığını savunarak, suçlamayı reddetti.

HEM BELEDİYE HEM AA ÇALIŞANI 

Sanıklardan Toprak gerekçeli kararda da yer alan ifadesinde Ceylanpınar Belediyesi’ne ait basın biriminde çalıştığını bunun yanında AA’nın ilçe muhabiri olarak görev yaptığını da ifade etti.

Mahkeme, “takdir yetkisini kullanarak”, üç aylık hapis cezasını önce 2 ay 15 güne indirdi ardından hükmün açıklanmasının 5 yıl geri bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti ise açıkladığı gerekçeli kararında söz konusu ifadenin eleştiri sınırını aştığını, sanıklara alt sınırdan ceza verildiğini ve sabıka kayıtlarına bakılarak hükmün açıklanmasının geri bırakıldığına karar verildiği belirtildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.